luni, 4 martie 2013

Batman, Batman, România te vrea!

                                                          Un Batman pentru fiecare

                                      Sursa - www.hdwallpapers.in

Citeam mai devreme o ştire aparţinând BBC News despre un bărbat îmbrăcat într-un costum Batman ce a adus în data de 25 februarie un hoţ la o secţie de poliţie din Bradford - Marea Britanie, după care a dispărut subit, nici până-n prezent poliţia sau presa nu are informaţii despre identitatea acestuia, singurele imagini fiind cele surprinse în incinta secţiei de poliţie.

                                                      Sursa - BBC News
Sunt convins că mulţi vor spune că e loc pentru el la Spitalul 9 în România, că i-ar sta mai bine ca şi animator la petrecerile minorilor sau în noua variantă de dans - Harlem Shake , unde ar bălăngăni într-un ritm ameţitor alături de Moş Crăciun, Spiderman, Şopârlă, prezervativ, Darth Vader şi alte personaje neidentificate...
Sunt un mare consumator de presă, îmi place să stau conectat la ceea ce se întâmplă în jurul meu, al nostru.
Zilnic citesc despre infracţiuni comise de tot felul de dezaxaţi, de tot felul de gesturi ce nu ar trebui să se regăsească într-o societate modernă, normală, civilizată.
Despre declaraţii publice venite din partea unora care ne reprezintă la cel mai înalt nivel.
Despre şoferi care se bat în trafic fiindcă nu pot (vor, ştiu) să-şi dea prioritate în deplasarea pe străzile patriei.
Despre câini împuşcaţi şi aruncaţi pe marginea drumului, deşi locul lor era într-un adăpost al administraţiei locale (despre acest fenomen, într-un material viitor).
Despre bâte primite-n moalele capului, fiindcă şi-a permis să danseze înaintea celui ce a dat dedicaţia lăutarilor - că aşa-i obiceiul...
Despre indiferenţa  tuturor (majorităţii) faţă de (aproape) tot ceea ce ne înconjoară.
Eu, unul, îmi doresc cât mai mulţi Batmani autohtoni, atenţi la ceea ce se întâmplă, gata să intervină oricănd, oriunde, fără a fi consideraţi scăpaţi de la psihiatrie. Asta până când lucrurile vor (este imperios necesar) intra în normal.
Poate că nici eu nu sunt normal, într-o mare de anormalitate, însă îmi menţin solicitarea:

Batman, România te vrea!


 

Un comentariu:

  1. Chiar vrea Romania asa ceva, Viorel? Eu nu cred: marea majoritate a romanilor vor "sa fie lasati in pace", sa faca "ce vrea muschiul lor", nu vor justitiari si constrangeri spre respectarea legilor si a bunului simt! :)

    Stii ca au spus colegii mei, cand am fost in America? "Aaaaaaaaaa, pai, nu ne place, sunt prea multe reguli de respectat!" Si stii care erau regulile? Sa fii punctual, să respecti intimitatea celuilalt si altele de genul asta!

    Un Batman inseamna un individ care, prin forta, te convinge sa lasi naravurile rele deoparte. Nu avem nevoie de asa ceva! ;)

    RăspundețiȘtergere