luni, 13 mai 2013

Viva Mamaia - via Delirium tremens

Pare ciudat titlul, însă nu este decât un mixt între titlul ales de Loredana Groza&comp pentru piesa atât de aşteptată de fani şi titlul unei alte piese ce poate fi usor găsită pe Youtube, cântată de Tonči Huljić & Madre Badessa ft. Goran Bregovic.

                                          Sursa - Youtube
Chiar atât de greu este în zilele noastre să compui o piesă fără să "tragi cu urechea" la ceea ce scot pe piaţă vecinii, ba chiar să plusezi şi să faci atâta reclamă super-compoziţiei la care a depus mari eforturi maestrul bob de Mazăre, îmbrăcat în budigăi?
Căţi dintre viitorii turişti nu vor dori să sară în valurile Mării Negre, doar de dragul salvamarilor ce-şi vor flutura noua ţinută de lucru pe plajele Mamaiei?
Căte dintre turistele (în special cele străine, cu vârste de peste 80 ani) nu vor privi cu admiraţie şi nostalgie către suplii salvamari, cu gândul la tinereţea de altă dată, dorind să se imortalizeze într-o fotografie făcută acum cu tableta şi nu cu aparatul cu burduf?
Dacă anul trecut nu am putut pune geană peste geană din cauza celebrului refren "eu vara nu dorm, nu am somn", anul acesta vom avea parte doar de chiloţi portocalii dungaţi pe orizontală, începe paranghelia, uite vine salvamarul şi se încheie cu un chinuit "oi-oi-oi".
Cu acest "oi-oi-oi" vom scoate din sărite vecinii bulgari, ofticaţi la culme că un asemenea imn i-au lăsat cu plajele goale şi cu all-inclusiv-ul de izbelişte, toţi dorind să ţopăie de fericire alături de primarul salvator-salvamar, asta în cazul în care nu-l va onora cu prezenţa şi cu o ţinută identică pe şeful de trib din Madagascar, cel de la care a concesionat pe o oglindă, un cuţit şi o lanternă câteva hectare de teren pe plaja insului, ce vor fi transformate într-un resort de 5 stele.
Aş paria pe faptul că acel resort va avea un imn compus de aceeaşi echipă de succes, iar refrenul va fi fredonat cu har şi mult haz de "iată, vine salvamarul".
Să nu mire pe nimeni dacă viitoarea "Voce a României" nu va interpreta cu patos un asemenea hit...
şi va câştiga, of course...
                                     Sursa - Youtube
                                  Sursa - Youtube

Un comentariu:

  1. Aşa ceva numai în România se poate întâmpla, mulţumim Loredana, mulţumim MediaProMusic. Mă mir cum de a acceptat Radu Mazăre o asemenea linie melodică... Cabron e ok în piesă, Alex Velea vrea să pară Timati (ălă din Welcome to St. Tropez), dar cum să atragi turiştii străini cu o asemenea piesă... de câcat.

    RăspundețiȘtergere