luni, 25 februarie 2013

Harlem Fake

                                            De la Dirty Dancing la Harlem Shake

Menuet, tango, vals, rock'n'roll, disco, breakdance, foxtrot, latino, samba, gagnam style, kizomba. Stiluri de dans ce au păşit prin ani, mare parte din ele fiind la fel de vii şi de dorite chiar şi-n zilele noastre, unii plătind bani grei pentru a le învăţa, alţii, respectând tradiţia de a participa la concursuri naţionale şi internaţionale, având ca teme de concurs stiluri dintre cele menţionate anterior.
Parte dintre ele au avut reacţii pro şi contra la apariţia pe piaţă, unele dintre ele fiind transpuse inclusiv în filme de succes ( Dirty Dancing)


                                Sursa - Youtube

Totuşi, parcă acum, mai mult decât în cazurile anterioare, s-a ajuns la o adevărată isterie, prin apariţia unui nou dans (nu cred că este cea mai potrivită denumire).
Este vorba despe Harlem Shake, scoasă pe piaţă de Baauer

                                   Sursa - Youtube
Mass-media abundă în ultima perioadă cu ştiri incitante despre grupuri de tineri din toate colţurile ţării, care au postat pe Youtube propriile creaţii, care se doresc a fi cât mai originale.
Parte dintre ei au devenit ţinta unor verificări venite dinspre Inspectoratele Şcolare Judeţene, întrucât tinerii- elevi şi-au regizat show-urile semierotice în sălile de clasă, alţii, mai originali, prin cimitire.
Sincer, în cele 30-40 de secunde cât durează acele clipuri, nu vezi decât nişte mişcări ciudate, parte dintre ele cu tentă mai mult decât erotică, unii dintre protagonişti purtând ţinute ce cu greu pot fi catalogate drept originale.
În căutările pe youtube am găsit inclusiv o postare ce cuprinde denumirea "Brăila"
                         Sursa - Youtube
Am urmărit inclusiv un talk-show pe Realitatea TV despre acest "fenomen" - Harlem Shake, cu aceleaşi păreri pro-contra.
Până a fi noi cei care dezavuăm acest stil, am găsit un alt clip, cu interviuri luate în inima Harlem-ului cetăţenilor, uimiţi, îngroziţi chiar, la vederea imaginilor prezentate.
Niciunul dintre cei intervievaţi nu a recunoscut mişcările din acele imagini ca aparţinând stilurilor de dans lansate de Harlem de-a lungul vremurilor, cerând insistent ca aceste "dansuri" să nu mai poarte "Harlem" în denumire.
                             Sursa - Youtube

Succes dansatorilor, pe când prima gală internaţională?

Un comentariu:

  1. Mass-media abundă în ultima perioadă cu ştiri incitante ..sau mai bine zis mai nou ..mass media ..abunda de oameni ..nu de inalta calitate..a caror parinti nu s-au straduit sa ii dea la o Scoala de dans..

    RăspundețiȘtergere