vineri, 22 februarie 2013

Totu-n viaţă-i trecător...

                                                       Ce e val, ca valu' trece...

                                     Foto - www.partidul.poporului.ro



Românul nu-i misogin. Au spus-o rezultatele chestionarelor aplicate in Ministerul Organelor Interne – MOI, o spun şi cei ce se află momentan la conducerea partidelor din opoziţie, a se vedea PDL şi PP DD.
La PDL se vede de la Cluj distanţă că Elena va fi cea care va sta cu biciul pe putere, vizita de prietenie şi susţinere efectuată ieri într-o localitate gălăţeană a scos pe uliţe toate purtătoarele de broboadă cu batistele-n colţu’ ochiului şi cu trandafiri galbeni de gelozie pe blonda platinată, încălţată de la 38 cu gumari Nana Rica şi poşetă Luiza Buton (b în rusă e v, nu ştiu exact dacă şi-n chineză).
Ce-are PP DD-u’ cu PDL-u’? Adică şi Dan abdică din funcţie (de fapt, nici preşedinte de partid nu e, doar locomotiva lui) şi numeşte vreo jună prezentatoare, dintre cei 309 salariaţi rămaşi şomeri după închiderea garsonierei televizate?
Chiar are gânduri serioase de cumpărare a CFR Marfă ca să facă transmisiuni în direct de pe vagoane, cu conectare liberă la 10 000 volţi? M-aş mira, având în vedere primul act al scenetei, cu sacii plini de euroi plimbaţi pe sub geamurile guvernanţilor, doar-doar i-o amăgi să-i dea Oltchimul. N-a fost să fie prima oară, repetă figura şi a doua, ce mai contează un dosar penal în plus, tot cu suspendare scapă, precum amicul lui de suferinţă George.
Rămân la părerea că Dan Diaconescu nu-i deloc misogin şi dă mână liberă femeilor din partid să preia puterea, fie şi în plan local, pentru început.
Un semn l-a dat pe malul Dunării, la Brăila, unde a numit preşedinte, în locul lui Ţineţi aproape Sorin Ovidiu Cal Bălan pe o tânără politiciană (în sensul că e trufanda pe scena politică, n-a împlinit anu’ vechime), actualmente deputat.
Şi uite-aşa, o doamnă devine isprăvniceasă peste tot pepedede-ul judeţului, dornică să ducă steagul mov pe cele mai înalte culmi ale victoriei, cu rezultate pe măsura aşteptărilor partidului.
Acum, redau şi eu din ce-am auzit pe la colţuri, din gurile a doi – trei membri de partid (dintre cei 5-6 existenţi).
Cică doamna preşedinte i-a convocat la firma unde dumneaei este patroană (nu vreau să vă intristez cu profilul firmei, e de plâns) şi le-a spus cam aşa:
-Stimaţi membri, de astăzi, prin grija Domnului Dan, eu voi fi preşedinte la Brăila. Aşa că, pentru a duce vestea în urbe despre noua numire, salutul dintre dumneavoastră şi ceilalţi cetăţeni va fi “Memento mori”, în loc de “bună ziua”, care, de fapt, tot un fel de “bună ziua” este, doar că-i în latină.
Punctul doi: trebuie să atragem cât mai mulţi membri în partid, aşa că, salutaţi oamenii aşa cum v-am indicat, discutaţi cu ei, iar la final, ca invitaţie, le spuneţi sloganul nou “vrei, nu vrei, tot la noi ajungi”. Gata, pe teren toată lumea!
Gurile rele spun că deja au apărut probleme pe teren. La salutul transmis de către membrii PP DD cetăţenilor, aceştia dau replica “să mori tu!”, la care mai adaugă şi ceva de neam şi ţară.
După numai o zi, membrii partidului au început să încurce salutul cu sfatul, punînd în mare încurcătură cetăţenii, când, la finalul dialogului se trezesc cu “vrei, nu vrei, tot la noi mori”, semn că partidul lui DD va dăinui până la moarte…

pamflet - a fi tratat ca atare


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu