joi, 21 februarie 2013

Sibianul Klaus şi tulceanul Crin

                                                       Ţară, ţară, vrem ostaşi... Pe cine? Pe Klaus

                                   Foto - Mediafax#Silviu Matei

De multă vreme nu a mai avut parte politichia românească parte de atâtea tsunami-uri, aşa cum are în prezent.
În PDL n-or să aibă loc vreo 3-4 săbii in teacă - mă refer la buldogul Blaga, războinica Ele(xe)na , precum şi la cel puţin un candidat din tabăra intelectualilor de top, posibil Monica Macovei, Baconschi, aşa că, sub aripa protectoare a preşedintelui, alegerile vor ridica la suprafaţă persoana agreată, respectiv Elena Udrea.
În PP-DD e linişte şi pace, Dan Diaconescu pufăie uşor precum locomotiva, cu gândul la un nou show marcă proprie, la vânzarea CFR Marfă.
În PSD, aceeaşi linişte aparentă, sunt ceva emoţii la gândul că AMR-ul lui Năstase e în vertiginoasă scădere, iar covorul roşu pentru (re)primirea sa între sânii partidului nu este încă periat de scame, însă procurorii mai dau câteva zile răgaz.
Mare agitaţie vine, însă, din coliba PNL-ului, zgâlţâită serios de un căscat venit din direcţia lui Crin. După un somn de relaxare, ce durează de vreo 20 ani prin băncile Parlamentului, s-a trezit brusc, luminat de razele soarelui ce-l gâdilau şăgalnic pe obraz printre storurile lăsate în miezul zilei.
(In)conştient de greşeala (printre multe altele) făcută la aducerea lui Gigi cu cele 300 de oi membre PNG-iste în tabăra sa, pentru a da pâine şi circ poporului în campania pentru alegerile pentru locurile din Parlament, Crin se debarasează uşor de Gigi, pe motiv că-i puşcăriabil şi strică blazonul partidului (de parcă n-ar fi fost stropit suficient cu "măslinele" scoase pe gură de Gigi în declaraţiile sale din presă), însă-l ţine pe-aproape, în galerie, pentru alte momente de divertisment.
La doar două zile distanţă de Congresul partidului, când vor avea loc alegeri la nivel înalt, lovit în coaste de Chiliman, Tăriceanu şi alţi nemulţumiţi din partid, umbrit (eclipsat) de imaginea tot mai bună a lui Ponta, precum şi de cuvintele cu subînţeles ale acestuia, vizavi de posibilitatea de a schimba numele prezidenţiabilului din partea USL, Crin iese cu bujori în obrăjori în faţa presei şi precum Bănică Jr. lângă apetisanta-i coprezentatoare la emisiunea "Dansez pentru tine", face câteva piruete şi scoate din joben pe cel ce mâine va fi prim-vicepreşedinte al PNL, primarul Sibiului - Klaus Werner Johannis. În doar o singură zi, în spatele uşilor închise presei şi a membrilor, George Crin Laurenţiu Antonescu rescrie pe genunchi "constituţia" partidului, deschizând larg porţile celui pe care l-a prezentat drept "om orchestră" - primar, bun de preşedinte de partid, bun pentru funcţia de premier, chiar şi de preşedinte al ţării.
Despre acest iepure din joben pare-se că Viorel Victor Ponta nu ştia nimic, fiind luat cam prin surprindere în momentul în care presa i-a pus microfoanele la gură.
Cred, totuşi, contrar zâmbetelor îngăduitoare ale unora, că Videanu n-a greşit cu nimic când a afirmat că deja este un război rece pornit în interiorul USL, prin gestul lui Crin de a-şi lipi lângă umăr un neamţ, ce "tace şi face".
"Ţară, ţară, vrem ostaşi... Pe cine?" Vom vedea, jocul abia a inceput, aşteptăm divorţul cu năbădăi şi partaj ăn studiourile TV aliate...

Un comentariu: