marți, 26 februarie 2013

Nu dăm calul pentru un Regat

                                                                     Cal cu de toate
                                            
                                                         Sursa - www.libertatea.ro


Ştiu că am mai atins acest subiect cu ceva vreme în urmă, deşi, la momentul respectiv era mai importantă ştirea despre modul în care ambasadorul României la Londra se exprima în engleză decât dacă ţara noastră avea sau nu vreo vină în apariţia cărnii de cal în lasagna vândută prin Europa.
Cu puţină răbdare şi tutun, lucrurile se pot îndrepta în materie de speech-uri, dovadă fiind filmul " The King's speeach" - film britanic apărut pe ecrane cu 3 ani în urmă, ce a fost recompensat cu patru premii Oscar.

                                                       Sursa - Youtube

În plin scandal, vizavi de aceeaşi carne de cal, scandal din care România nu a ieşit încă nevinovată (nu că n-ar fi, ci că nimeni nu prea vrea să recunoască public faptul că au băgat România in shit pe nedrept, fără o minimă verificare prealabilă), noi (românii) ne dăm singuri la gioale (copite, ca să fim în ton cu articolul).
Cum aşa? Simplu, prin gesturi inconştiente, de genul celor redate de presa naţională, referitoare la sute de cai morţi abandonaţi în zona Galaţiului , precum şi la carne de cal etichetată drept vită şi vândută prin restaurante în ţară .
Atunci, nu ne rămâne decât să înghiţim toate acuzaţiile care ni se aduc, reale sau imaginare, dacă nimeni nu poate pune la punct acest sistem şi să preferăm să abandonăm (ucidem) caii proprii, decât să-i îngrijim şi să ne folosim de ei în gospodării, turism, competiţii sau în industria alimentară.
Cine l-ar putea contrazice pe dom profesor Mencinicopschi, când acesta afirmă că  “E o carne cu valoare nutritivă foarte ridicată. Este aproape ca vânatul. Conţine 21% proteine şi sub 3% grăsime. Tocmai de aceea, are doar 110 kcal/100 g - adică, de circa trei ori mai puţin decât carnea de porc - şi doar 50 mg de colesterol/ 100 g, mai puţin decât carnea de pui sau decât cea de curcan”?

Semn că, nu degeaba Richard al III lea striga ca din gură de şarpe  “A horse! A horse! My kingdom for a horse”.
Semn că englezii îl citesc din ce în ce mai rar pe Shakespeare, atenţi fiind mai mult la reducerile din raft, decât la  versurile scrise de-al lor compatriot...

Dar nici ai noştri nu-s mai departe, din moment ce singuri intrăm în vârtej, precum protagoniştii unui film american, cu titlu mai mult decât sugestiv... Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?

                                              Sursa - Youtube


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu