miercuri, 27 februarie 2013

Nea Nuţu, îţi ia Garda leii lu' matale, bre

                                                            Ştiri de 4 lei

"-Bre, nea Nuţu, scoală bre, de la partida de table şi vezi că pe toate posturile este filmare de la matale de-acasă. Am butonat pe toate canalele de ştiri şi ţi-am văzut casa şi curtea din toate unghiurile, ce de-a lume-n ea, de zici că-s în vizită la Botanică.
Iote ce zice acolo, că matale dormeai cu leii în pat, da' eu îs curios dacă dormeai şi cu nevasta sau doar cu leii?
Păi de ce zice lumea că eşti cămătar, din moment ce nu dădeai leii la nimeni? Aaaa, dădeai doar euroi şi dolari, am înţeles.
Zici că nu vrei să vezi casa şi curtea, că te ia plânsu'? Aaa, nu ţi-e aşa dor, că oricum ieşi la recurs, că o ai pe mamaia Paula Iacob avocat, iar judecătorii îs sensibili când văd persoane vârstnice că le cer liberare pe motive de corazon, cum e la matale şi la frăţior.
Bre, da' ce-au leii şi urşii de stau toate televiziunile cu bunghiu pe sărmanele animăluţe? Zicea un veterinar că leuţii ăia mici este cam constipaţi, ori le-ai dat vreun datornic întreg, netranşat?
Iote, bre, ce zice pe bandă la EtnoTV şi TarafTv, zice c-o să dea şi ei în direct de la adormirea leilor, să-ţi dea lumea dedicaţii în direct de la faţa locului..
Ce de frăţiori cu cefe late în curte la matale, e de-un comando adevărat, pe bune şi nimeni nu se ia de ei.
Breeeee, nea Niţule, uite bre că au funcţionat blestemele lu' tanti Nuţi Cămătăreasa, mama lu' matale, a lovit-o tramvaiu pe aia care a tras săgeţi adormitoare in lei. Da' a scăpat doar cu maşina îndoită, n-a fost blestemu' prea tare.
Uite-l şi pe pretenu Vadim, şi el zice de bine pentru viaţa şi sănătatea la animalele matale. Şi nea Marius Marinescu, ăla care trage de fiare la sală cu băieţii din trupă, mare iubitor de leuţi, plânge în faţa televiziunilor şi cere "frii beăr". Adică ce zice, să se dea berea la liber, după ce ăştia abia au accizat-o iar?
Uite breee, ăştia scrie la RomâniaTV scrie pe bandă că te uiţi în direct la TV, da' minte, că matale joci table în garsoniera din bulăul de la Capitală.
Oare o să intre în direct şi Băse sau Pontosu' ăla micu'? Că Crin sigur doarme la ora asta, niciun breking niuz nu-l trezeşte aşa devreme, la miezu' zilei.
Iar eşti vedeta zilei, nea Nuţu, şi-n pârnaie faci reiting, ce să mai zic când ieşi călare pe cal, precum haiducu'?

Nea Nuţule, zii bre, pe bune acum, să nu mor neîmpăcat, e-adevărat că Cioacă a cazat-o pe Elodia la matale acasă, în contu' datoriei la păcănele?"

Nu bag mâna-n foc că asemenea dialog n-ar avea loc la ora asta-n arestul Poliţiei Capitalei, unde-i "cazat" proprietarul animalelor, însă bag mâna-n foc că vor mai trece ore-zile bune până televiziunile vor schimba ştirea zilei, cea cu tranchilizarea, adormirea, mutarea, confiscarea, expulzarea leilor în Africa.
Şi ne mai plângem că ne pleacă leii din ţară...
Ştiri de 4 lei, că-i euro tare...

Un comentariu: