joi, 14 februarie 2013

România, ţara tuturor capitalelor

                                             Ţară, ţară, vrem capitală

De cand a apărut ştirea cu modul în care va fi România împărţită în cele 8 regiuni, cu nominalizarea a 8 municipii - capitale regionale, s-a stârnit o adevărată isterie media. Facebook a format galerii gălagioase, stridente, nervoase, ambiţioase, revoltate, înverşunate una împotriva celeilalte, pe motiv că municipiul pe care-l susţine merită coroana de capitală.
Dar, cum ţara noastră este cu mult peste Statele Unite ale Americii - ţara tuturor posibilităţilor, liniştea ar trebui să se aştearnă peste toate regiunile, precum zăpada pe drumuri şi neridicată decât prin mila Domnului, când trimite razele soarelui, pentru a ne uşura deplasarea, iar cetăţenii acestei ţări ar trebui să-şi frece încântaţi mâinile de bucurie, întrucât dorinţele le vor fi îndeplinite după suflet.
Cum aşa minune?
Da, aşa cum pe vremuri era o vorbă mai mult sau mai posibil de respectat, intru sănătatea noastră - "nici o masă fără peşte", tot aşa a apărut una scoasă caldă din cuptorul vice primului ministru, domnul Liviu Dragnea.
                                                   Foto - Adevărul
Din mânuţele domniei sale vor ieşi zvelte şi cochete capitale în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ, câte una, să ajungă la toată lumea.


"Nu va fi o singură capitală într-o regiune. Ne interesează ca fiecare județ și fiecare cetățean din fiecare județ să se bucure de avantajele regionalizării. Dacă va fi un sediu administrativ într-un oras, în alt oraș din alt județ va fi, de exemplu, direcția regională de finanțe, în altă capitală de județ va fi direcția regională de mediu și așa mai departe.

Deci nu dorim sa concentrăm într-un singur ora
ș tot pachetul puterii administrative, pentru că în paralel cu procesul de regionalizare se realizează și cel de descentralizare
"


Aşa că, lăsaţi zarva şi asteptaţi cu nerăbdare să vă lăudaţi printre prietenii din alte ţări că vă pregătiţi să vă mutaţi în capitală, deşi nu vă veţi mişca nici măcar cu un metru din apartamentul sau casa în care locuiţi.
Păi nu? Dacă nu te duci tu la capitală, vine ea singură la tine...

Un comentariu:

  1. Ha..ha, sa mai spuna cineva acum ca noi suntem provincia. Dar, de unde, vom fi chiar in buricul capitalei. Iar cand ma voi hotari sa ma mut din Galati, am toate sansele sa ma mut tot la capitala; orice schimbare de domiciliu voi face de acum va fi din capitala in capitala. S-a terminat cu provincia. Eu as mai veni cu o propunere, in fiecare judet sa facem cate 2 "capitale", nu o resedinta de judet, asa, ca in Olanda, una legislativa si una administrativa. Cine stie, poate asta ar fi secretul ca atingem standardul de acolo.

    RăspundețiȘtergere